Ingrediente pentru 4 portii/cupe:
3 iaurturi grecesti (3x125g)
700 g capsuni
3 linguri de zahar
sucul de 1/2 lamaie
rom alb

Preparare:
Se mixeaza 250 g de capsuni cu 1 lingura de zahar si sucul de la 1/2 lamaie. Restul de capsuni se taie in bucati (se lasa cativa pentru decorat), se adauga 1 lingura de zahar si cateva picaturi de rom alb si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Se bate iaurtul cu o lingura de zahar.

Se asaza bucatile de capsuni in cupe/pahare, se adauga un strat de iaurt si la urma piure-ul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni intregi sau cu frunze de menta.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Otet de capsuni

18 aprilie 2010

Ingrediente:
500 ml otet de mere
200 g capsuni
15 g zahar

Preparare:
Se curata capsunii de codite si se spala. Se taie pe jumatate, se pun intr-un recipient cu capac, se adauga otetul si se acopera. Se lasa la macerat 2 ore la temperatura camerei.


 Se toarna intr-o cratita si se pun pe foc. Cand incepe sa fiarba se reduce focul si se lasa 10 minute. Se strecoara printr-o sita deasa, capsunii se apasa usor cu o lingura.


Se toarna in sticlute (sterilizate in prealabil), se pun intr-un loc ferit de lumina si se lasa la macerat o saptamana.



Sursa: La casita verde.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Blat de pizza

07 aprilie 2010

Ingrediente pentru 750 g:
280 ml apa calduta
2 linguri de ulei de masline
4 g sare
6 g zahar
450 g faina alba
5 g drojdie uscata

Preparare:
Se pun toate ingredientele in masina de paine si se selectioneaza programul pentru aluat de pizza (framantat si dospit, 1h 30min).


Cand s-a terminat, se scoate aluatul, se intinde si se pune in tava tapetata cu faina. Se unge cu pasta de tomate si se adauga umplutura dorita.


 Se coace 30 minute la 185ºC in cuptorul preincalzit.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer