Paine alba

31 iulie 2009

Ingrediente:
550 g faina

350 ml apa calduta
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
25 g margarina
5.5 g drojdie uscata

Preparare:
Se pun toate ingredientele in cuva de la masina de paine si se conecteaza programul de framantat si dospit (1ora 30min).
Cand se termina programul, se scoate aluatul pe o suprafata cu faina si i se da forma rotunda. Se pune intr-o tava pentru cuptor si se mai lasa 30 minute intr-un loc cald si ferit de curenti de aer. Se pune in cuptorul preincalzit, 40-45 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.


  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Reteta am luat-o de pe blogul lui Cris si ne-a placut tare mult. Eu am modificat-o putin, daca vreti sa vedeti reteta originala o aveti aici (in spaniola).

Ingrediente:
3 iaurturi naturale (375 g)
300 g mascarpone
200 g zahar praf
50 g stafide
cateva picaturi de rom (sau esenta)


Preparare:
Se pun stafidele intr-un bol si se adauga cateva picaturi de rom.
Se lasa 30 minute. Restul ingredientelor se pun in blender si se mixeaza pana se obtine o crema fina si omogena. Se pune intr-o cutie de plastic cu capac, se adauga stafidele, se amesteca bine si se pune la congelator. Se amesteca din jumatate in jumatate de ora pana ingheata.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Aceste premii le-am primit de la Carmen, careia ii multumesc tare mult.
Premiile trebuie oferite mai departe la 12 prietene si de asemenea celei care ti l-a oferit.
Eu le ofer urmatoarelor:

Carmen
Diana
Ala
Bucataria Paradis
Marcela
Diamond
Daniela
Laura Adamache
Amalia
Iulia
Gabriela
Micki

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Focaccia

24 iulie 2009
Ingrediente:
450 g faina alba
1 lingurita de sare
3 g drojdie uscata
3 linguri de ulei de masline
240 ml apa calduta
1.5 lingurite de zahar
rozmarin, oregano, usturoi praf


Preparare:
Se pun in cuva de la masina de paine urmatoarele ingrediente: apa, uleiul de masline, sarea, zaharul,faina si drojdia (in aceasta ordine)
si se conecteaza programul de framantat si dospit (1h 30min). Cand este gata, se scoate pe o suprafata cu faina, se intinde si se pune intr-o tava tapetata cu faina. Se mai lasa la dospit inca o jumatate de ora intr-un loc caldut si ferit de curenti. Se scoate, se unge cu ulei de masline si se presara oregano, rozmarin, praf de usturoi si sare. Se pune in cuptorul preincalzit 30-35 minute la 190ºC. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Tort Padurea Neagra

20 iulie 2009


Ingrediente:
Pantru blat:
210 g faina

8 oua
120 g zahar
40 g cacao
1 praf de copt


Pentru umplutura:
1 l smantana pentru frisca
200 g zahar
1 compot de visine (cirese)
kirsch (tuica de cirese)


Pentru decorat:

ciocolata rasa (sau o tableta de ciocolata amara)


Preparare:
Se prepara blatul de tort (e mai bine sa se faca in ziua anterioara). Se bat albusurile spuma cu
zaharul si cu un varf de cutit de sare. Galbenusurile se bat pana se deschid la culoare, se adauga faina, cacao si praful de copt cernute si pe urma albusurile, amestecand incet. Se pune amestecul intr-o forma pentru cuptor rotunda (cu diametrul de 24 cm) tapetata cu faina si se pune in cuptorul preincalzit la 180ºC, 40-45 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii). Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Ciocolata se rade cu cutitul de curatat cartofi si se pune la congelator. Visinele se scurg bine. Se taie blatul in trei felii pe orizontala. Se prepara frisca din smantana si zahar. Se asaza pe un platou prima felie, se insiropeaza cu kirsch, se pune un strat de frisca si se pe deasupra se distribuie cirese/visine. Se pune a doua felie si se repeta procesul. Deasupra se pune ultima felie insiropata. Tortul se acopera cu restul de frisca. Se orneaza cu ciocolata rasa si cu visine.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Gazpacho

14 iulie 2009

Ingrediente:
650 g rosii
1 castravete (150 g)

40 g ceapa
1 dinte de usturoi

125 g ardei rosu
80 g ardei verde
50 g paine din ziua anterioara
60 ml ulei de masline
60 ml otet

sare

Preparare:
Se spala legumele, castravetii se curata de coaja si ardeii de seminte si se taie in bucati mici.
Se tritureaza cu blenderul, impreuna cu painea. Se trece printr-o sita pentru a elimina restul de coji si seminte. Se adauga otetul, uleiul si sare dupa gust. Daca iese prea gros se poate pune putina apa rece. Se pune la frigider. Se serveste foarte rece, cu crutoane sau cu ardei rosu, verde si ceapa maruntite.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Ingrediente pentru 2 pers:
4 oua
4 felii de branza pentru sandwich
4 felii de sunca
sare, ulei

Preparare:
Se fac doua omlete din cate doua oua fiecare.
Sunca se prajeste foarte putin pe ambele parti, in aceeasi tigaie si fara a mai adauga ulei. Se pun cate doua felii de branza si doua de sunca peste fiecare omleta. Se ruleaza si se servesc calde.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Salata greceasca

10 iulie 2009
Ingrediente:
1/2 salata iceberg mica

1 castravete
300 g rosii
1 ardei verde
20 g masline negre
400 g branza feta (eu am inlocuit-o cu mozzarella proaspata)

2 cepe verzi

Pentru dressing:

1 lingurita de oregano
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet balsamic
sare, piper

Preparare:
Se taie salata in bucati, castravetele si ceapa in rondele, rosiile in felii groase si ardeiul in fasii lungi. Se pun toate intr-un bol sau pe farfurie, se adauga maslinele si branza taiata cubulete.
Se prepara dressing-ul amestecand toate ingredientele si se pune peste salata.

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook

Un sac de premii!!!

08 iulie 2009








Am primit aceste premii de la Ala, careia ii multumesc tare mult ca s-a gandit la mine. Eu le ofer mai departe urmatoarelor bloguri:
Bucatar maniac
Laura Adamache
Cuina banateana
My cooking creations

  • Google
  • Tweet this
  • Facebook
Related Posts with Thumbnails

Copyright © 2009-2010 - Ella's blog | Designer